Vacatures

Docent geschiedenis (Eindhoven)

Ben jij docent geschiedenis met een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid? Wil je komend schooljaar aan de slag op een kleinschalige havo/vwo-school in Eindhoven en vind je het leuk om jongeren enthousiast te maken voor geschiedenis? Kom dan ons team versterken!
Lees meer

Docent praktijkonderwijs (Raalte)

We zijn op zoek naar nog een topper voor ons team! Heb je affiniteit en enige ervaring met het werken met jongeren die niet de doorsnee gebaande paden volgen? Wil je door jouw inzet het verschil maken om deze jongeren naar een next level te krijgen? Dan zoeken we jou!
Lees meer

Docent dienstverlening en producten (Emmen)

Ben jij docent op het gebied van dienstverlening en producten, met de nadruk op multimedia? Ben je in het nieuwe schooljaar beschikbaar voor een leuke baan bij ons in Emmen en wil je vmbo-leerlingen voorbereiden op een vervolgopleiding? Reageer dan op deze vacature!
Lees meer

Uitgelicht

De Staat van…

De Staat van…

‘We zitten op een zinkend schip', ‘Onderwijsinspectie is gealarmeerd’, ‘Ruim een vijfde van de Nederlandse scholen krijgt een onvoldoende’. Zomaar een greep uit de verontrustende krantenkoppen naar aanleiding van het jaarlijkse rapport over de stand van zaken in het onderwijs, dat de Inspectie van het Onderwijs vorige week publiceerde. De Staat van het Onderwijs: een lijvig boekwerk van 140 pagina’s. De koppen verwijzen naar een steekproef, waarbij de inspecteurs 20% van 225 bezochte scholen als onvoldoende of zwak beoordeelden. De basisvaardigheden als taal, rekenen en burgerschap hierin nog niet eens meegenomen.
Lees meer
Learning by doing

Learning by doing

Leerlingen van het Pius X College in Almelo gaan vanaf de brugklas ieder jaar op expeditie met de PiusXpedition-dagen. Vier dagen per schooljaar ontdekken ze vier interessegebieden: kunst en creatief, bewegen en gezondheid, natuur en techniek, en cultuur en maatschappij. Klas 1 start met de fase Xplore, klas twee met Xperience. Binnen de vier interessegebieden volgen ze allerlei creatieve projecten en workshops, die deels buiten de muren van de school zijn. Alle leerjaren en niveaus zijn hierbij gemixt. Het doel? Buiten je eigen grenzen kijken en jezelf nog beter leren kennen. Van Judith Kroeze, docent ckv en muziek, en initiator van dit programma, mogen de muren en klokken op school wel weg. “Als je buiten de vaste muren en lesuren van de school kijkt, dan is er nog zoveel méér te ontdekken. Waarom pakken we die kansen niet?”
Lees meer

stichtingcarmelcollege